Whizzz Bang!
Dinsdag 10 november 2015
om 20 uur in GC De Kluize

In samenwerking met GC De kluize organiseert WWOO de theatervoorstelling Whizzz Bang! door Leen Persijn en Eddy Peremans.

Whizzz Bang !… een term uit de “GROOTE OORLOG”, oorspronkelijk toegeschreven aan het geluid van obussen uit Duitse 77 mm kanonnen. De naam was afgeleid van het feit dat de granaten, afgevuurd vanuit veldartillerie, sneller dan de snelheid van het geluid reisden.

In deze productie speelt Leen Persijn de kleindochter van een verpleegster in de “GROOTE OORLOG”.
De jonge Angèle wou niet alleen kousen en borstrokken breien voor de soldaten, ze wou de oorlog van heel dichtbij meemaken. Aanvankelijk als verpleeghulpje en later als verpleegster maakt ze kennis met al zijn gruwel, verbijsterende maar ook grappige, mooie en ontroerende momenten, liefde en dood.
Samen met Eddy Peremans brengt zij naast bekende en minder bekende liederen uit de eerste wereldoorlog, ook speciaal voor deze productie geschreven, beklijvende nummers. Samen roepen zij de sfeer van die tijd voor u op. Voor de teksten heeft Annie Van Keymeulen gezorgd, zelf kleindochter van een oud strijder uit de Eerste Wereldoorlog.

Affiche-01